DESIGNING DEMOCRACY

Scroll down for English

Design for Humanity vraagt zich af: hoe zorgen we ervoor dat we de legitimatie van democratie herstellen? Hoe zorgen we ervoor dat één van de beste ideeën die de mensheid ooit had: de macht aan het collectief te geven en dat efficiënt en duurzaam te organiseren, opnieuw de waardering krijgt dat het verdient? Laten we opnieuw beginnen met denken. Hoe kan design thinking het democratisch model weer relevant en aantrekkelijk maken voor de huidige maatschappij?

Op 27 oktober staan we op de Dutch Design Week in Eindhoven en brengen we designers, creatives, coaches, experts en – uiteraard – kiezers bij elkaar op innovatieve en creatieve oplossingen te vinden voor democratische vraagstukken.

DOE MEE: LET’S MAKE DEMOCRACY GREAT AGAIN

Designers & creatives gezocht

Ben jij een designer (bijv. social, product, interaction etc.) of heb je binnen een andere studie creatieve skills opgedaan? En wil je deze vaardigheden graag inzetten voor maatschappelijke vraagstukken? We need you! Deelname aan Designing Democracy is niet alleen superinspirerend, je vergroot ook je netwerk en het kan ook leiden tot interessante (afstudeerprojecten).

Meer info

Partners

De Gemeente Eindhoven, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, adviesbureau KokxDeVoogd, Locali, de NS en de gemeente Amsterdam doen al mee! Lees binnenkort welke challenges zij inbrengen. Wil je ook een challenge inbrengen om te laten kraken door 800 uur creatieve denkkracht? Neem contact op voor meer informatie over partnership.

Bezoek ons op de DDW!
Democratie is van iedereen! Daarom nodigen wij bij deze graag de bezoekers van de DDW uit om met ons mee te denken over de democratie. Ideate mee met designers, ga in gesprek met onze partners en lever een bijdrage. Democratie is een feest van dingen doen.

ENGLISH

Our democracy is under pressure. People don’t feel involved, are losing trust in democratic institutions and think democracy is just dropping a vote every couple of years.

We believe democracy can – and should – be a great and effective experience!

On October 27 we come together at the Dutch Design Week with some 100 creatives, designers, coaches, experts on democratic issues and – of course – lots of voters, to co-create some exciting new answers.

Are you a designer or creative?
Do you want to help create a better democratic experience?
In other words, do you want to make democracy great again?

This is your chance! Join us on October 27, at Dutch Design Week, Eindhoven.

Register