PARTNERSHIP DESIGN FOR HUMANITY

Design for Humanity gelooft in samenwerken: door krachten te bundelen en kennis te delen, brengen we maatschappelijke vraagstukken dichterbij een oplossing. Belangrijke stakeholders hierbij zijn onze partners, zij dragen vraagstukken aan waar jonge designers mee aan de slag gaan. Door design thinking methodieken, experimenteren en leren vinden we nieuwe of verbeterde services of producten die een partner kan inzetten om het vraagstuk effectief mee aan te pakken.

FASES

Design for Humanity werkt volgens een jaarcyclus die bestaat uit vijf fases. Na afloop van iedere fase kun je als partner aanhaken, of besluiten om zelf verder te gaan met de resultaten.

FASE 1 PROBLEM FINDING (MAART–JULI)

We kiezen een sociaal vraagstuk waaraan we willen werken en zoeken er themapartners bij. In 2017/2018 gaan we aan de slag met democratie tijdens ons programma Designing Democracy. Kom naar de kick-off op 10 juli a.s. in Pakhuis de Zwijger. Op deze avond gaan we samen met andere partners met democratische vraagstukken, experts en designers in gesprek en experimenteren we met design thinking.

SCHRIJF JE IN

FASE 2 DESIGN RESEARCH & IDEATION (AUGUSTUS–DECEMBER)

Sluit je aan, we gaan aan de slag!

 • Stap 1: Design research

Na de kick off starten we met design research op het thema om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de Social Innovation Challenge tijdens DDW’17.

 • Stap 2: Challenge workshop

Samen met andere partners en designers gaan we de uitkomsten van het design research in designable challenges omzetten. Dit zijn goed geformuleerde vraagstukken waar designers direct mee aan de slag kunnen tijdens de Dutch Design Week.

 • Stap 3: Social Innovation Challenge tijdens de Dutch Design Week

Eind oktober organiseren we een enorme ideation sessie met studenten van designopleidingen uit heel Nederland. Zij gaan aan de slag met de challenges van en met de partners.

 • Stap 4: Shaping Workshop

De Social Innovation Challenge levert een enorme hoeveelheid oplossingsrichtingen op. We selecteren, combineren en aggregeren de beste ideeën tot projectvoorstellen.

WAT LEVERT PARTNERSHIP OP (FASE 2)

NIEUWE OPLOSSINGSRICHTINGEN

DEELNAME AAN HET PROGRAMMA TOT EIND 2017

EXPOSURE & NETWERK

Nieuwe ideeën voor je vraagstuk, inspiratie, een kennismaking met design thinking.

VOORBEELDEN
 • design research op het aangedragen vraagstuk
 • deelname aan de Challenge Workshop om een designable challenge te formuleren
 • deelname aan de Social Innovation Challenge voor het genereren van ideeën
 • deelname aan de Shaping Workshop om projectformuleringen op te stellen, waarna deze gematched kunnen worden met een afstuderende designer

Aanwezigheid tijdens de Dutch Design Week, een fantastisch en inspirerend event. Werk samen met designers en andere partners, vergroot je netwerk en wissel kennis en ervaringen uit.

ROL & BIJDRAGE

ROL ALS PARTNER

 • Aanleveren van een challenge
 • Aanwezigheid tijdens events: doe mee en laat je inspireren!
 • Partnerbijdrage van 5000 euro voor een traject van circa 5 maanden (fase 2).

ROL DESIGN FOR HUMANITY

 • Volledige organisatie van de events
  • Challenge Workshop
  • Social Innovation Challenge
  • Shaping Workshop
 • Faciliteren van de samenwerking van designers, hogescholen, universiteiten en partners
 • Coördinatie van projecten en begeleiding van designers

VERVOLG

Na afloop van fase 2 kun je als partner aanhaken, of besluiten om zelf verder te gaan met de resultaten.

FASE 3 CONCEPTONTWIKKELING (JANUARI–JUNI)

We gaan aan de slag met conceptontwikkeling van de goedgekeurde projectplannen. We verbinden een afstudeerder aan een project van een themapartner en zorgen voor stevige begeleiding.

FASE 4 PROTOTYPING, TESTING EN OVERDRACHT (JULI–SEPTEMBER)

Het concept of prototype wordt verder getest en doorontwikkeld totdat het gereed is om over te dragen aan de themapartner om het vraagstuk effectief mee aan te pakken.

FASE 5 EXPOSITIE (OKTOBER)

We exposeren de projecten een jaar later tijdens de volgende Dutch Design Week. De cirkel is rond! We laten zien dat we samen echt waarde hebben gecreëerd. We dragen zorg voor een goede overdracht om een succesvolle implementatie te realiseren.

INTERESSE?

Neem contact op via info@designforhumanity.nl.