Show Me How You Feel project - to help refugee children to communicate their emotions

Show me how you feel

For English scroll down

 

Superheld

Je knuffel. Toen, en misschien nu nog steeds je superheld. Een konijn, beer, aap of ondefinieerbaar zacht wezen dat altijd naar je luisterde, op leuke momenten er samen met jou op uit trok en je op moeilijke momenten ondersteunde. Samen waren jullie één.

In project ‘how do you feel?’ willen wij dit samenzijn als uitgangspunt nemen om kinderen te helpen met het verwerken van licht tot zware trauma’s. We zijn een collectie knuffels aan het ontwikkelen die ingezet kunnen worden bij therapie om kinderen te helpen met het communiceren van emoties. Één van de moeilijkste dingen als je diep van binnen een open wond hebt.

 

Spelenderwijs communiceren

Door een kind te laten spelen met verschillende elementen van de knuffel kan er tijdens therapeutische sessies spelenderwijs gezocht worden naar de zere plek, om deze vervolgens te kunnen behandelen. En als kind heb je altijd je beste maatje aan je zijde. We ontwikkelen de knuffels samen met therapeuten. Zij hebben, samen met de kinderen, een leidende rol in ons ontwerpproces. Welke eigenschappen moeten de knuffels hebben? Bestaan er voorkeuren qua structuur? Moet het ‘gezicht’ emoties laten zien?

 

 

The making off: Show Me How You Feel childrens toy

 

Buy One, Give One

Kwetsbare kinderen zijn overal.

Naast onze focus op therapie, denken wij dat onze knuffel zich ook zal lenen voor andere situaties zoals spoedhulp bij ongelukken en noodhulp in vluchtelingenkampen.

Een goede vriend is altijd fijn. Wij willen dan ook onder het concept ‘Buy one, Give one’ het mogelijk maken dat jij een nieuwe vriend koopt en er tegelijkertijd een knuffel geschonken wordt aan kinderen die het zich niet kunnen veroorloven.

 

Duurzame en sociale samenwerking

Wij geloven dat het realiseren van zo een concept meer is dan het fysieke resultaat. We willen een verantwoord product realiseren, met de juiste mensen en duurzaam materiaal. Zo zijn we een samenwerking aan het opzetten met het Textiel atelier ‘For You’. Dit is een organisatie in Breda die werkt met vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hopen dat we in de nabije toekomst samen met hen de knuffel kunnen realiseren, zodat we elkaar kunnen helpen en inspireren.

 

Show Me How You Feel with creator Sander (r)

 

Show me how you feel

It’s difficult to talk about unpleasant experiences. This is also true for refugee children. Show me how you feel looks for ways to make this easier. The cuddly toy can display several emotions, and in doing so, trigger a talk.