Design Sprint: een stevige én energieke stap

Als je op zoek bent naar een innovatieve oplossing of creatieve ideeën voor een maatschappelijk vraagstuk, kan een Design Sprint hierbij helpen. Dit is een workshop waarbij in korte tijd veel waarde wordt geleverd, door de manier van denken en werken van designers te volgen, ofwel Design Thinking. Met deze methode kun je vraagstukken snel te voorzien van praktische, creatieve oplossingen, waarin de gebruiker centraal staat.

Lees meer over Design Thinking.

Samenwerken met ontwerpers

Design for Humanity kan een design sprint voor je organiseren en faciliteren. Hierbij ga je zelf met design thinking methodieken aan de slag, ondersteund door ontwerpers. In de visie van Design for Humanity kan het Design Thinking proces namelijk niet zonder de medewerking van “echte”, goed opgeleide ontwerpers. In samenspraak met stakeholders zijn die in staat ideeën heel snel om te zetten in schetsen en modellen die tastbaar én testbaar zijn.

De voordelen van een design sprint op een rijtje:

Actiematig op de agenda zetten van het vraagstuk

Niet meer verder overleggen of discussiëren, maar echt aan de slag.

Vraagarticulatie

Wat is exact de kern van het probleem? Een design sprint zorgt voor een heldere formulering van het vraagstuk en maakt het tastbaar.

Eerste inspiratie en inzichten op tafel

Zelfs bij een korte workshop krijg je al nieuwe, bruikbare ideeën door anders te leren kijken, andere methodes te gebruiken en samen te werken met ontwerpers.

Sfeer van co-creatie en eigenaarschap onder deelnemers

Zowel interne als externe stakeholders worden enthousiast en voelen zich ‘eigenaar’ van het vraagstuk. Na afloop is bovendien direct duidelijk of er vruchtbare grond is voor verdere samenwerking.

‘Learning-By-Doing’-introductie op Design Thinking

Een design sprint is een heel geschikte manier om eens te proeven van design thinking. Wat levert het nou op? Uitleggen is soms lastig, maar met een design sprint ervaar je het direct.