Post-its to make ideas visual during Design Thinking process

Innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

Design for Humanity brengt jonge ontwerpers en organisaties met maatschappelijke vraagstukken samen om creatieve, duurzame en innovatieve oplossingen te bedenken. Op deze manier willen we sociale innovatie realiseren.

Lots of fun during the Connected Generations hackathon

Design + hackathon = Designathon

We organiseren bijvoorbeeld creatieve hackathons op grote, ontwrichtende maatschappelijke thema’s, zoals de vitalisering van de democratie, vergrijzing en de vluchtelingencrisis.

Kijk hier hoe dat ging tijdens de Dutch Design Week 2017.

Meer events

Design Thinking Workshops

Design for Humanity ondersteunt de stichting overheden en maatschappelijke partijen bij het verbeteren en versnellen van sociale innovatie met behulp van Design Thinking. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een Design Sprint. Dat is een kort ontwerptraject, bestaande uit 1 of meerdere design thinking workshops, waarin we snel veel ideeën genereren voor het vraagstuk dat centraal staat.

Meer info
Teamwork at the Designing Democracy hackathon
Sorry, no posts matched your criteria.

Design projecten

We werken samen met een groot netwerk enthousiaste en talentvolle ontwerpers die hun creatieve vaardigheden in willen zetten voor een maatschappelijk probleem. Gedurende een afstudeertraject diepen zij een vraagstuk uit door middel van design research, resulterend in een volledig uitgewerkt concept of prototype.

Alle projecten